Bramborová polévka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
700 ml vývar
450 g brambory
150 ml mléko
1 ks cibule
2 ks mrkev
350 g sterilovaná kukuřice
2 ks řapíkatý celer
2 ks zelená chilli paprička
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
pažitka
100 g čedar
podle potřeby
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut, až je slanina křupavá. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem.

  2. Zeleninu očistíme. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře. Bramborovou polévku uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut.

  3. Do téměř hotové bramborové polévky přilijeme mléko, na proužky nakrájenou slaninu a provaříme dalších 5 minut.

  4. Bramborovou polévku se slaninou před podáváním sypeme čedarem a pažitkou. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!