Bramborová polévka se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 700 ml vývar 450 g brambory 150 ml mléko 1 ks cibule 2 ks mrkev 350 g sterilovaná kukuřice 2 ks řapíkatý celer 2 ks zelená chilli paprička podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu pažitka 100 g čedar podle potřeby olivový olej hladká mouka
Postup Bramborová polévka se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut, až je slanina křupavá. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem.
Zeleninu očistíme. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře. Bramborovou polévku uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut.
Do téměř hotové bramborové polévky přilijeme mléko, na proužky nakrájenou slaninu a provaříme dalších 5 minut.
Bramborovou polévku se slaninou před podáváním sypeme čedarem a pažitkou. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.