Borůvkové cupcakes s jogurtem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
60 ml mléko
125 ml voda
3 ks bílky
350 g cukr krupice
130 g cukr krupice
195 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
1,5 lžička kypřící prášek do pečiva
400 g plnotučný jogurt
113 g Hera máslová příchuť
100 g borůvky (ideálně mražené kvůli barvě)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 175 ˚C. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšleháme spolu s cukrem do hladké, nadýchané pěny. Přidáme postupně vejce a vše důkladně prošleháme. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a citronovou kůrou do vyšlehané směsi

  2. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí. Borůvky rozmixujeme a jemně vmícháme do hotového těsta

  3. Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Cupcakes pečeme 17 - 20 minut

  4. Odměříme si 250 g cukru a připravíme si rozvar. V kastrůlku svaříme cukr s vodou. Vaříme tak dlouho, dokud nám nezačne přes očko "bublinkovat" (očko si vytvoříme z drátku a foukáme jako do bublifuku, když se tvoří bubliny, je rozvar hotový)

  5. Mezitím si vyšleháme bílky se zbylým cukrem do tuhého sněhu. Poté snížíme rychlost mixéru a ještě horký rozvar pomalu zašleháváme do sněhu. Důkladně vyšleháme a necháme hmotu chladnout. Nakonec do vychladlé hmoty lehce vmícháme jogurt

  6. Vychladlý jogurtový krém nanášíme pomocí lžíce na upečené cupcakes. Na vrch dozdobíme lesními plody, plátky opražených mandlí. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!