Borůvkové koláčky s tvarohem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

120 g cukr
1 ks vejce
vejce
150 ml mléko
200 g tvaroh
300 g borůvky
350 g listové těsto
2 balíčky vanilkový cukr
1 lžíce pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si pudink z mléka a pudinkového prášku, který pak necháme za občasného míchání vychladnout. Vychladlý pudink rozšleháme s tvarohem, vejcem a cukrem. Můžeme přidat rum

  2. Připravíme si borůvky, na recept lze použít čerstvé i kompotované ovoce

  3. Listové těsto vyválíme a vykrajujeme z něj malé čtverečky nebo jiné tvary, jejichž okraj oblepíme ještě proužkem těsta. Tím vytvoříme malé košíčky, které potřeme po celém povrchu vejcem. Můžeme použít i formičky, do nichž těsto natlačíme a okraje seřízneme

  4. Do košíčků nasypeme část borůvek, posypeme cukrem a zakryjeme tvarohovou náplní. Povrch ještě můžeme posypat borůvkami

  5. Borůvkové koláčky s tvarohem pečeme asi 20 minut v troubě na 180 °C

  6. Hotové borůvkové koláčky necháme vychladnout a poté je podáváme jako sladké pohoštění

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!