Borůvkové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
cukr moučka
300 g borůvky
300 g hladká mouka
200 ml vlažné mléko
100 g rozpuštěné máslo
100 g tvrdý tvaroh
20 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky očistíme, omyjeme, osušíme a promícháme se lžící moučkového cukru. Mouku prosejeme a přisolíme. Mléko ohřejeme asi na 30 °C, nesmí být horké. Tvrdý tvaroh nastrouháme. Máslo rozpustíme

  2. V míse utřeme droždí s cukrem. Když se kvasnice rozpustí, vmícháme vejce, mouku a postupně i vlažné mléko. Hmotu zpracujeme v hladké těsto, které lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Až těsto zdvojnásobí objem, vyválíme z něj na pomoučněném vále placku asi 0,5 cm vysokou. Z placky vykrajujeme čtverce 4x4 cm. Do jejich středu klademe pocukrované borůvky a těsto zpracujeme v knedlíček

  3. Borůvkové knedlíky vaříme ve vodě asi 6 - 8 minut

  4. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou lžící a na talíři sypeme strouhaným tvarohem, poléváme rozpuštěným máslem a přisladíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!