Velikonoční bramborová omáčka s vejci a klobásou recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
ocet
2 ks brambory
1 ks cibule
kmín
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 kelímek kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
sojová omáčka
1 ks pikantní klobása
1 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a solí doměkka

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, opečeme ji na oleji, přidáme kolečka klobásky a 2 stroužky česneku. To vše přidáme k uvařeným bramborám, jen z vývaru vyndáme koření. Celou směs zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Velikonoční bramborovou omáčku ještě krátce povaříme, ochutíme lžičkou octa a pokapeme sojovou omáčkou

  3. Hustota pokrmu je omáčková. Přidáme vejce uvařené na tvrdo

  4. Velikonoční bramborovou omáčku s vejci a klobásou podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!