Bramborová pizza s kadeřávkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce olej 3 lžíce máslo 1 ks cibule 120 g eidam 110 g anglická slanina 2 ks červená paprika 10 ks brambor 100 g kadeřávek 1 lžička sušená majoránka těsto 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 dl mléko 0.5 kostky droždí 1 lžička cukr krupice 250 g hladká mouka podle chuti sůl mletý bílý pepř na ozdobu celerová nať
Postup Bramborová pizza s kadeřávkem recept
Postup přípravy receptu
-
Do menší mísy dáme teplé mléko, do kterého přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak do kvásku přidáme ještě dvě lžíce oleje a jedno vejce. To vše dobře rozkvedláme. Necháme opětovně na teplém místě.
Mezitím dáme do zadělávací mísy hladkou mouku, lžičku soli a dobře promícháme. Pak přidáme rozkvedlaný kvásek a zaděláme v hladké těsto. Zpracováváme je tak dlouho, až se nelepí na stěny mísy. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 50 minut kynout.
Než těsto vykyne, tak si mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Také anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a společně s cibulí dáme na pánev osmahnout na másle.
Kadeřávek opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vykrojíme tvrdý prostředek z listů a nakrájíme na menší kousky.
Brambory očistíme a oloupeme. Nakrájíme na tenká kolečka. Také česnek očistíme a nakrájíme na kolečka.
Na vymazaný a vysypaný plech si dáme vykynuté těsto, které si podle potřeby upravíme do požadovaného tvaru.
Rozetřeme na těsto cibuli se slaninou a klademe brambory, kousky kadeřávku a kolečka česneku. Pizzu osolíme, opepříme, pokapeme olejem a posypeme majoránkou. Okraje pizzy potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v předem předehřáté troubě asi 25 - 30 minut.
Asi tak 5 minut před dokončením pizzu posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme jen rozpustit.
Nakonec pizzu zdobíme krájenou paprikou a celerovou natí.