Bramborová pizza s kadeřávkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
3 lžíce máslo
1 ks cibule
120 g eidam
110 g anglická slanina
2 ks červená paprika
10 ks brambor
100 g kadeřávek
1 lžička sušená majoránka
těsto
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 dl mléko
0.5 kostky droždí
1 lžička cukr krupice
250 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do menší mísy dáme teplé mléko, do kterého přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak do kvásku přidáme ještě dvě lžíce oleje a jedno vejce. To vše dobře rozkvedláme. Necháme opětovně na teplém místě.

  2. Mezitím dáme do zadělávací mísy hladkou mouku, lžičku soli a dobře promícháme. Pak přidáme rozkvedlaný kvásek a zaděláme v hladké těsto. Zpracováváme je tak dlouho, až se nelepí na stěny mísy. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 50 minut kynout.

  3. Než těsto vykyne, tak si mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Také anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a společně s cibulí dáme na pánev osmahnout na másle.

  4. Kadeřávek opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vykrojíme tvrdý prostředek z listů a nakrájíme na menší kousky.

  5. Brambory očistíme a oloupeme. Nakrájíme na tenká kolečka. Také česnek očistíme a nakrájíme na kolečka.

  6. Na vymazaný a vysypaný plech si dáme vykynuté těsto, které si podle potřeby upravíme do požadovaného tvaru.

  7. Rozetřeme na těsto cibuli se slaninou a klademe brambory, kousky kadeřávku a kolečka česneku. Pizzu osolíme, opepříme, pokapeme olejem a posypeme majoránkou. Okraje pizzy potřeme rozšlehaným vejcem.

  8. Pečeme v předem předehřáté troubě asi 25 - 30 minut.

  9. Asi tak 5 minut před dokončením pizzu posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme jen rozpustit.

  10. Nakonec pizzu zdobíme krájenou paprikou a celerovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!