Domácí švestkové chutney recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 500 g cukr 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 150-180 ml ocet 500 g švestky 1/2 lžičky mletá skořice 1 lžička čerstvý zázvor 2 lžičky mleté chilli
Postup Domácí švestkové chutney
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Oloupaný zázvor nastrouháme a česnek usekáme nadrobno
Švestky vložíme do hrnce, posypeme cukrem, ochutíme solí, zázvorem, česnekem, skořicí a mletým chilli. Vše podlijeme octem a za stého míchání vaříme tak dlouho, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu. Vychladlé chutney přendáme do sklenice a uchováme v chladu
Domácí švestkové chutney podáváme jako přílohu k uzeným masům nebo smaženým sýrům.