Domácí švestkové chutney recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

500 g cukr
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
150-180 ml ocet
500 g švestky
1/2 lžičky mletá skořice
1 lžička čerstvý zázvor
2 lžičky mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Oloupaný zázvor nastrouháme a česnek usekáme nadrobno

  2. Švestky vložíme do hrnce, posypeme cukrem, ochutíme solí, zázvorem, česnekem, skořicí a mletým chilli. Vše podlijeme octem a za stého míchání vaříme tak dlouho, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu. Vychladlé chutney přendáme do sklenice a uchováme v chladu

  3. Domácí švestkové chutney podáváme jako přílohu k uzeným masům nebo smaženým sýrům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!