Domácí sýrové smaženky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1 lžíce solamyl
200 ml majonéza
3 lžíce hladká mouka
100 ml zakysaná smetana
mletý černý pepř
1 lžička koření čubrica
100 g eidam 45%

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme česnekovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Dip podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  2. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s rozšlehanými vejci, solí, pepřem a kořenící směsí čubrica. Směs zahustíme solamylem a hladkou moukou a vzniklé těstíčko necháme asi 10 minut odpočinout

  3. Pomocí malé naběračky tvoříme ve vyšší vrstvě horkého oleje placičky, které rozprostřeme do tenčí vrstvy tak, aby vznikly roztřepené a křupavé okraje. Placičky usmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat

  4. Domácí kořeněné sýrové smaženky podáváme teplé s česnekovým dipem a čerstvou zeleninou jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!