Domácí sýr cihla recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 ks vejce
1 - 2 lžíce máslo
1 l mléko
1 lžička jedlá soda
1 kg domácí tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme do varu a povaříme ho s tvarohem. Můžeme použít domácí tvaroh ale i kupovaný. Potom řádně směs scedíme přes plátýnko nebo utěrku a dáme zpět do hrnce. Přidáme 1 - 2 lžíce másla a řádně na plotně promícháme. Másla můžeme použít podle chuti o trochu více

  2. Sundáme z plotny a přidáme 2 bílky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku sody a řádně promícháme. Necháme v klidu asi 10 minut stát

  3. Pak hmotu znovu promícháme, přendáme do misky a necháme sýr ztuhnout. Nečekejte kupovaný eidam, ale sýr je moc dobrý a výborně se tvaruje. Myslím, že by z něj byla výborná sýrová roláda

  4. Domácí sýr podáváme podle chuti a fantazie k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!