Domácí sýrové bulky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
3 lžíce mléko
100 ml mléko
200 g eidam
30 g parmazán
1 lžička olivový olej
400 g polohrubá mouka
drcený kmín
sezamové semínko
250 g měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme najemno. Olej promícháme s mlékem, směs použijeme na potření

  2. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, vejce, mléko a oba strouhané sýry. Směs osolíme, ochutíme drceným kmínem a vypracujeme tužší těsto, které řádně prohněteme

  3. Těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, ze kterých vytvoříme bulky přibližně o velikosti tenisových míčků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme směsí mléka s olejem a posypeme sezamovým semínkem

  4. Sýrové bulky upečeme v troubě předehřáté na 200 °C dorůžova. To trvá přibližně 30 až 35 minut

  5. Domácí sýrové bulky z tvarohového těsta můžeme plnit nejrůznějšími pomazánkami a uzeninami. Výborně chutnají k polévkám a zeleninovému nebo masovému ragú.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!