Domácí sýrové bulky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 3 lžíce mléko 100 ml mléko 200 g eidam 30 g parmazán 1 lžička olivový olej 400 g polohrubá mouka drcený kmín sezamové semínko 250 g měkký tvaroh 1 balíček kypřící prášek do pečiva mletý černý pepř
Postup Domácí sýrové bulky
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme najemno. Olej promícháme s mlékem, směs použijeme na potření
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, vejce, mléko a oba strouhané sýry. Směs osolíme, ochutíme drceným kmínem a vypracujeme tužší těsto, které řádně prohněteme
Těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, ze kterých vytvoříme bulky přibližně o velikosti tenisových míčků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme směsí mléka s olejem a posypeme sezamovým semínkem
Sýrové bulky upečeme v troubě předehřáté na 200 °C dorůžova. To trvá přibližně 30 až 35 minut
Domácí sýrové bulky z tvarohového těsta můžeme plnit nejrůznějšími pomazánkami a uzeninami. Výborně chutnají k polévkám a zeleninovému nebo masovému ragú.