Boloňská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
4 lžičky vegeta
3 lžíce olivový olej
2 lžíce drcený pepř
500 g mleté hovězí maso
5-8 lístků čerstvá bazalka
0.5 hrstě sušené oregano
2 ks cibule (větší)
0.5 hrstě sušená bazalka
1 lžíce sójová omačka
3 sklenice boloňská omáčka (rajčatový protlak)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvou bazalku opereme a nasekáme.

  2. Rozehřejeme větší a vyšší pánev. Přidáme olivový olej a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. To pořádně restujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso velice lehce osolíme, protože jej jinak osolí vegeta. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku.

  3. Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme.

  4. Omáčku podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou špagety nebo lasagne. Před podáváním doporučuji těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo Grand Moravia.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!