Boloňská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 4 lžičky vegeta 3 lžíce olivový olej 2 lžíce drcený pepř 500 g mleté hovězí maso 5-8 lístků čerstvá bazalka 0.5 hrstě sušené oregano 2 ks cibule (větší) 0.5 hrstě sušená bazalka 1 lžíce sójová omačka 3 sklenice boloňská omáčka (rajčatový protlak)
Postup Boloňská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvou bazalku opereme a nasekáme.
Rozehřejeme větší a vyšší pánev. Přidáme olivový olej a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. To pořádně restujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso velice lehce osolíme, protože jej jinak osolí vegeta. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku.
Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme.
Omáčku podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou špagety nebo lasagne. Před podáváním doporučuji těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo Grand Moravia.