Bezlepkové podkovičky pro štěstí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
12 dkg máslo
16 dkg máslo
25 ml voda
12 dkg cukr moučka
8 dkg cukr moučka
13 dkg cukr moučka
13 dkg sušené mléko
5 dkg vlašské ořechy
1 ks čokoládová poleva
13 kapek mandlová tresť
24 dkg bezlepková mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z bezlepkové mouky, másla, rozklepnutého vejce a cukru moučka vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout asi 2 hodiny

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme z něj podkovičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 13 minut ve vyhřáté troubě při 170 °C. Upečené cukroví necháme vychladnout na plechu, pak opatrně sundáme

  3. Než podkovičky vychladnou, připravíme si krém. Utřeme změklé máslo s cukrem moučka do pěny a nakonec přidáme mleté vlašské ořechy. Hotovým krémem slepujeme podkovičky

  4. Nakonec uděláme marcipánovou hmotu na ozdobu. Sušené mléko, cukr moučka, vodu a mandlovou tresť vypracujeme na hmotu. Kousek hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem a uděláme z něj kytičky. Další kousek obarvíme zeleným barvivem a uděláme z něj lístky. Ze zbylého bílého marcipánu vyválíme mezi dvěma foliemi slabý plát, z kterého vykrájíme podkovičky a pokládáme je a přimáčkneme na slepené cukroví. Konce podkoviček namočíme v čokoládové polevě a po zaschnutí ozdobíme červenými kytičkami a zelenými lístky

  5. Bezlepkové podkovičky pro štěstí budou krásnou a chutnou ozdobou vánočního stolu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!