Výborné bezlepkové palačinky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
4 lžíce máslo
1 - 2 dl voda
máslo na smažení
500 ml sojové mléko
220 g bezlepková mouka

Postup přípravy receptu

  1. Bezlepkovou mouku prosejeme a vsypeme do mísy. Přidáme sůl, rozpuštěné máslo, rozšlehaná vejce a dobře promícháme. Po troškách vléváme sojové mléko a zašleháváme. Těsto na palačinky by mělo být lité, proto podle potřeby vléváme vlažnou vodu, až získáme tu pravou konzistenci. Záleží na druhu použité mouky i mléka. Bezlepkové těsto necháme asi 15 minut odležet

  2. Pánev potřeme máslem, nalijeme menší naběračku těsta a pohybem pánví těsto rovnoměrně rozlijeme. Palačinky smažíme po obou stranách dozlatova

  3. Bezlepkové palačinky podle tohoto receptu jsou vhodné na sladkou i slanou úpravu. My je tentokrát podávali jen s povidly a sypané cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!