Penne s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
500 g chřest
500 g penne
olivový olej
mletý pepř
čerstvá bazalka
125 g kozí sýr

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme kozí sýr, olej, prolisovaný česnek a nadrobno nasekanou bazalku. Směs si zatím odložíme stranou

  2. Těstoviny penne uvaříme v osolené vodě podle návodu, poté je scedíme

  3. Během vaření těstovin si připravíme chřest. Dřevnaté konce chřestu odřízneme, zbytek nakrájíme na kousky malé asi 3 cm a povaříme v osolené vodě 3 minuty

  4. Uvařený chřest scedíme, promícháme ho se sýrovo-česnekovou směsí, těstovinami a máme hotovo

  5. Penne s chřestem ihned podáváme jako lehký a zároveň výborný hlavní chod

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!