Penne s kuřecím a houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 50 g máslo 1 ks cibule parmazán 300 g žampiony 50 ml bílé víno muškátový oříšek 250 ml sladká smetana 1 hrst petrželová nať 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř 2 ks kuřecí stehenní řízek 400 g těstoviny Penne
Postup Penne s kuřecím a houbami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Omyté maso osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousíčky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytý řapík celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky
V hlubší pánvi na rozpuštěném másle a oleji necháme zesklovatět cibulku, na které opečeme ze všech stran kuřecí maso. Pak přidáme nakrájené žampiony a ještě asi 2 minuty restujeme. Směs podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní vmícháme řapíkatý celer a vše podlijeme smetanou a ochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme a promícháme s těstovinami a usekanou petrželkou
Penne s kuřecím masem a houbami podáváme posypané strouhaným parmazánem.