Penne s kuřecím a houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
parmazán
300 g žampiony
50 ml bílé víno
muškátový oříšek
250 ml sladká smetana
1 hrst petrželová nať
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
2 ks kuřecí stehenní řízek
400 g těstoviny Penne

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Omyté maso osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousíčky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytý řapík celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky

  2. V hlubší pánvi na rozpuštěném másle a oleji necháme zesklovatět cibulku, na které opečeme ze všech stran kuřecí maso. Pak přidáme nakrájené žampiony a ještě asi 2 minuty restujeme. Směs podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní vmícháme řapíkatý celer a vše podlijeme smetanou a ochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme a promícháme s těstovinami a usekanou petrželkou

  3. Penne s kuřecím masem a houbami podáváme posypané strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!