Penne s fazolkami na slanině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 - 5 lžic mléko
1 balíček těstoviny
200 g anglická slanina
3 ks tavený sýr
1 kelímek smetana na vaření
1 balíček mražené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme slaninu na větší kostičky. Dáme ji na pánev a necháme ji smažit, dokud nebude krásně vypečená. Hodně zmenší svůj objem

  2. Mezitím si do malého kastrůlku nalijeme smetanu s trochou mléka. Obsah kastrůlku přivedeme za stálého míchání k varu a přidáme tavené sýry. Omáčku podle chuti osolíme

  3. Jakmile je slanina propečená, přisypeme k ní fazolové lusky. Směs zamícháme a opět necháme nějakou dobu restovat

  4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Případně přidáme lžíci oleje. Jakmile jsou těstoviny "al dente", scedíme je a můžeme servírovat

  5. Těstoviny rozdělíme na talíře. Na těstoviny nejprve nalijeme smetanovou omáčku a až na ni dáme lusky se slaninou

  6. Takto připravené penne s fazolkami na slanině se smetanovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!