Bábovka z podmáslí a rebarbory recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 1 hrnek olej sůl 1 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek podmáslí 1 hrnek rebarbora 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka
Postup Bábovka z podmáslí a rebarbory
Postup přípravy receptu
-
Utřeme vejce s cukrem a vanilkou. Cukru dáme podle chuti, rebarbora je dost kyselá. Do těsta pomalu přikapáváme olej a postupně zašleháváme ostatní suroviny. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou rebarboru
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 30 - 40 minut na 170 °C. Bábovku z podmáslí a rebarbory necháme vychladnout a vyklopíme. Podle chuti ji můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat mandlemi
Bábovku z podmáslí a rebarbory nakrájíme a můžeme podávat.