Bábovka z podmáslí a rebarbory recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1 hrnek olej
sůl
1 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek podmáslí
1 hrnek rebarbora
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme vejce s cukrem a vanilkou. Cukru dáme podle chuti, rebarbora je dost kyselá. Do těsta pomalu přikapáváme olej a postupně zašleháváme ostatní suroviny. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou rebarboru

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 30 - 40 minut na 170 °C. Bábovku z podmáslí a rebarbory necháme vychladnout a vyklopíme. Podle chuti ji můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat mandlemi

  3. Bábovku z podmáslí a rebarbory nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!