Vepřová kotleta dušená na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 2 - 3 lžíce sádlo 1 lžíce hladká mouka hladká mouka drcený kmín 250 - 300 g čerstvé houby mletý černý pepř 4 ks vepřová kotleta s kostí
Postup Vepřová kotleta dušená na houbách
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Očištěné čerstvé houby (nejlépe panské hřiby) nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme nasekáme nahrubo. Lžíci změklého másla utřeme se solí a lžící hladké mouky
Na sádle zprudka opečeme kotlety z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a krátce osmahneme. Pak vrátíme kotlety, vše podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Maso s houbami podle potřeby podléváme vodou a nakonec omáčku zahustíme máslem s moukou. Vše krátce asi 2 - 3 minuty povaříme a můžeme servírovat
Vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme houbami s omáčkou a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.