Vepřová kotleta dušená na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
2 - 3 lžíce sádlo
1 lžíce hladká mouka
hladká mouka
drcený kmín
250 - 300 g čerstvé houby
mletý černý pepř
4 ks vepřová kotleta s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Očištěné čerstvé houby (nejlépe panské hřiby) nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme nasekáme nahrubo. Lžíci změklého másla utřeme se solí a lžící hladké mouky

  2. Na sádle zprudka opečeme kotlety z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a krátce osmahneme. Pak vrátíme kotlety, vše podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Maso s houbami podle potřeby podléváme vodou a nakonec omáčku zahustíme máslem s moukou. Vše krátce asi 2 - 3 minuty povaříme a můžeme servírovat

  3. Vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme houbami s omáčkou a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!