Vepřová kotleta na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1,5 lžička rozmarýn
1 lžíce francouzská hořčice
0,5 dl olivový olej
vývar na podlití
1 kg vepřová kotleta s kostí (vcelku)
1,5 lžička česneková pasta v soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V mističce smícháme olivový olej, česnekovou pastu a pálivou francouzskou hořčici. Mícháme tak dlouho, až získáme hladkou směs

  2. Vepřovou kotletu vcelku omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme pár zářezů, do kterých vložíme oloupané stroužky česneku. Potřeme ze všech stran česnekovou marinádou a dáme přes noc do lednice odležet. Marinujeme klidně i déle

  3. Vepřovou kotletu na česneku dáme do pekáče a vložíme do vyhřáté trouby. Podle chuti můžeme obložit libovolnou čerstvou zeleninou nakrájenou na kousky, ale není to třeba, můžeme péct i samostatně. Pečeme asi hodinu a půl, podle potřeby podléváme vývarem a občas výpekem polijeme maso

  4. Hotovou vepřovou kotletu na česneku nakrájíme na plátky a podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!