Vepřová kotleta na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1,5 lžička rozmarýn 1 lžíce francouzská hořčice 0,5 dl olivový olej vývar na podlití 1 kg vepřová kotleta s kostí (vcelku) 1,5 lžička česneková pasta v soli
Postup Vepřová kotleta na česneku
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu. V mističce smícháme olivový olej, česnekovou pastu a pálivou francouzskou hořčici. Mícháme tak dlouho, až získáme hladkou směs
Vepřovou kotletu vcelku omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme pár zářezů, do kterých vložíme oloupané stroužky česneku. Potřeme ze všech stran česnekovou marinádou a dáme přes noc do lednice odležet. Marinujeme klidně i déle
Vepřovou kotletu na česneku dáme do pekáče a vložíme do vyhřáté trouby. Podle chuti můžeme obložit libovolnou čerstvou zeleninou nakrájenou na kousky, ale není to třeba, můžeme péct i samostatně. Pečeme asi hodinu a půl, podle potřeby podléváme vývarem a občas výpekem polijeme maso
Hotovou vepřovou kotletu na česneku nakrájíme na plátky a podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.