Žloutková bábovka s kakaem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
10 ks vejce
5 lžic rum
2 lžíce kakao
1 ks citron
10 lžic cukr moučka
10 lžic hrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
5 kapek vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a nejprve ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ve větší míse vyšleháme žloutky, cukr, šťávu z citronu a rum do žloutkové pěny. Přidáme citronovou kůru a prosátou mouku. Nyní již pouze lehce mícháme. Nakonec do těsta na bábovku vmícháme tuhý sníh a vymícháme hladké těsto

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C

  3. 4/5 hotového těsta nalijeme do připravené formy. Do zbytku těsta přimícháme kakao. Kakaové těsto cik cak dolijeme na žlutý základ. Žloutkovou bábovku upečeme

  4. Žloutková bábovka s kakaem chutná výborně s hrnkem bílé kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!