Bábovka s hruškou a kakaem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g máslo
1 lžíce kakao
200 ml mléko
250 g cukr krupice
4 kostky čokoláda na vaření
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
3 ks zralá hruška

Postup přípravy receptu

  1. Větší zralé hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na drobné kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky a rozehřejeme máslo

  2. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosejeme do mísy, přidáme cukr a promícháme. Do mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi. Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné vychladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky

  3. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku s hruškou a kakaem pečeme (dle trouby) při 170 °C asi 60 minut

  4. Bábovku s hruškou a kakaem vyklopíme a pocukrujeme. Podáváme nakrájenou na dílky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!