Zeleninová grilovaná příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

grilovací koření
olivový olej
koření na hranolky
3 - 4 ks bílá paprika
5 - 6 ks jarní cibulka s natí
sušená saturejka
1,5 balíček mražená zeleninová směs (mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Cibulku i s natí otrháme od povadlých částí, odřízneme konec a nakrájíme i s natí na kolečka. Bílou papriku po očištění nakrájíme na tenké proužky

  2. Plech vymažeme olivovým olejem, vsypeme mraženou míchanou zeleninu a promícháme s proužky papriky a cibulkou. Podle chuti přidáme i jiné druhy zeleniny - pórek, mrkev apod. Hustě posypeme grilovacím kořením, kořením na hranolky a sušenou saturejkou

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C a zapečeme, až je zelenina křupavá. Ke konci můžeme přepnout na funkci gril, pěkně se nám propeče. Jen dáváme pozor, paprika se lehce připálí

  4. Zeleninovou grilovanou přílohu podáváme k bramborovým i masovým pokrmům. Vegetariáni si jej dopřejí i jako hlavní chod, třeba lehkou večeři. Podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!