Bábovka s banánovým likérem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 ml olej
4 ks vejce
200 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
125 g polohrubá mouka
100 g škrobová moučka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
olej na vymazání
200 ml banánový likér
polohrubá mouka na vysypání
1 ks višňová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem elektrickým šlehačem do pěny

  2. Pak přimícháme olej a banánový likér. Šlehač máme nastaven na nejnižší otáčky, aby nám těsto nestříkalo. Nakonec po troškách vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučkou

  3. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě 50 - 60 minut ve střední části při 175 °C

  4. Mírně vychladlou bábovku s banánovým likérem vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Necháme úplně vychladnout, hojně pocukrujeme a přelijeme višňovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!