Brambory pečené se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
800 g brambory
2 lžičky hořčice
mletý pepř
200 g anglická slanina
4 řapíky řapíkatý celer
4 ks červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Předem uvařené brambory oloupeme a rozpůlíme. Pokud použijeme nové a dobře očištěné brambory, můžeme je nechat v celku a ve slupce

  2. Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme do křupava, lze přidat i párek či jinou uzeninu. Přimícháme hořčici. Poté přisypeme oloupanou červenou cibuli nakrájenou na kolečka a společně osmahneme. Zeleň i celer nakrájíme nadrobno a celer také přidáme do pánve. Nakonec přidáme brambory a opečeme dozlatova. Brambory se slaninou podle chuti osolíme a opepříme

  3. Brambory pečené se slaninou sypeme před podáváním celerovými lístky

  4. Tip: Do pokrmu můžeme přidat i malá rajčátka či jinou zeleninu podle chuti

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!