Brambory pečené v grilu s párkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
grilovací koření
1 lžíce rostlinný olej
1 kg nové brambory
1 - 2 ks bílá paprika
mletý sušený česnek
piri-piri
4 - 6 ks párek nebo špekáček

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory omyjeme, neloupáme a přeřízneme na polovinu. Větší cibuli rozkrojíme křížem na 4 díly a nakrájíme slabší plátky. 1 - 2 bílé papriky vykrájíme a rozřežeme na nudličky

  2. Předem rozpálíme gril na dřevěné uhlí s víkem na cca 180 °C. Na rošt ve střední poloze umístíme pánev na paellu. Nalijeme lžíci oleje a přidáme cibuli. V zavřeném víku ji necháme zesklovatět. Brambory na rozkrojené straně posolíme a ihned vložíme na pánev k cibuli. Pečeme pod uzavřeným víkem a občas promícháme. Jakmile brambory začnou zlátnout přidáme nakrájenou papriku a promícháme. Posypeme grilovacím kořením, mletým sušeným česnekem. Pro pikantnost můžeme přidat koření piri-piri. Na pánev přidáme nakrojené párky a opečeme je. Vše pečeme opět pod uzavřeným poklopem grilu

  3. Když jsou brambory hnědozlaté a párky křupavé, vyjmeme pánev z grilu a rozdělíme na talíře. Brambory pečené v grilu s párkem podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!