Bábovka pro tchána recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
50 g vlašské ořechy
50 g lískové ořechy
120 g rostlinné máslo
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C a formu na bábovku vymastíme a vysypeme hrubou moukou, nebo mletými ořechy

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  3. Do mísy dáme rostlinný tuk a vyšleháme. Přidáme žloutky a cukr a ušleháme do hladkého krému. Pak postupně všleháme mouku, mleté oříšky, mléko a jako poslední prášek do pečiva a šleháme již jen krátce. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme do bábovkového těsta

  4. Těsto nalijeme do připravené formy a zvolna pečeme asi 45 minut

  5. Vychladlou bábovku pro tchána lehce poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!