Bábovka Jarka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 ml olej 4 ks vejce 100 ml mléko 200 g cukr moučka 2 lžičky mák 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle chuti ovoce podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Bábovka Jarka recept
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme žloutky, cukr moučka a vanilkový cukr do pěny. Přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Dále přidáme vlažné mléko a olej a znovu šleháme, až nám vznikne hladké těsto. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kousky nakrájené ovoce (podle chuti) a mák.
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a bábovku upečeme v předehřáté troubě.
Bábovka Jarka se podává stejně jako jiné bábovky - po vychladnutí ji nakrájíme a servírujeme s hrnkem kávy nebo čaje.