Bábovka Jarka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml olej
4 ks vejce
100 ml mléko
200 g cukr moučka
2 lžičky mák
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky, cukr moučka a vanilkový cukr do pěny. Přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Dále přidáme vlažné mléko a olej a znovu šleháme, až nám vznikne hladké těsto. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kousky nakrájené ovoce (podle chuti) a mák.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a bábovku upečeme v předehřáté troubě.

  3. Bábovka Jarka se podává stejně jako jiné bábovky - po vychladnutí ji nakrájíme a servírujeme s hrnkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!