Babiččiny vdolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
500 ml mléko
3 dkg droždí
75 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme je lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, počkáme asi 1/4 hodiny

  2. Pak přidáme vlažné mléko, vejce a 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli. Těsto hodně propracujeme a necháme vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme. Těsto necháme dostatečně vykynout a pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje

  3. Babiččiny vdolky otřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a navrch šlehačku. Vdolky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!