Babiččiny závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
pepř
plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
4 plátky anglická slanina
4 ks hovězí plátek
8 ks žampion
4 ks tenký párek
4 kuličky pepře
300 ml vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!