Babiččiny boží milosti recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
20 g máslo
2 ks žloutek
4 lžíce smetana
20 g cukr moučka
cukr moučka
4 lžíce bílé víno
vanilkový cukr
250 g hladká mouka
olej na smažení
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme všechny suroviny na hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočívat

  2. Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary. Uprostřed je rádýlkem prořízneme

  3. Boží milosti smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení je vyndáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk a milosti obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.Nejchutnější jsou čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!