Kachní stehna s rýží a houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 - 3 hrnky vývar
1 ks cibule
1 hrnek rýže
1 hrneček sušené houby
mletý černý pepř
2 ks kachní stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme a osušíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Houby namočíme a necháme změknout

  2. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem zvolna opečeme nasucho kachní stehna kůží dolů, dokud nepustí sádlo a nebudou zlatavá. Pak stehna vyjmeme, osolíme a opepříme

  3. Na výpeku orestujeme cibulku s česnekem, vmícháme rýži, kterou osolíme a opepříme a vše zalijeme houbami i s výluhem

  4. Opečená kachní stehna vložíme do pekáčku, přidáme ochucenou rýži, vývar a zakryté dusíme v troubě předehřáté na 180 °C doměkka. Během pečení rýži podléváme podle potřeby vývarem. Jakmile bude rýže měkká a zcela vstřebá tekutinu, přeložíme stehna na vrch, zvýšíme teplotu na 220 °C a již nezakrytá dopečeme do růžova

  5. Kachní stehna s rýží a houbami rozdělíme na porce a podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!