Babiččina uzená polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce máslo
voda
2 hrstě krupice
2 kostky masox
1 ks uzené žebro

Postup přípravy receptu

  1. Uzené žebro si uvaříme den předem. Měkké maso obereme, nakrájíme na malé kousky a uložíme tak, aby neoschlo. Vývar necháme vystydnout

  2. Z vychladlého vývaru posbíráme ztuhlý tuk, který můžeme použít třeba pod omáčku, nebo jej jen vyhodíme

  3. Na másle opražíme krupici, ne úplně dotmava, jen dorůžova. Zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, aby se nám neutvořili hrudky. Když se polévka začne vařit, vhodíme masox a pokrájené uzené maso a asi 7 minut povaříme

  4. Těsně před dovařením vyklepneme do polévky celé vejce a vidličkou vymícháme na nitky. Podáváme nejlépe v polévkových miskách s pečivem

  5. Polévku nesolíme, je slaná dost. Pokud ale bylo maso moc slané, povaříme v polévce jeden syrový brambor a ten sůl stáhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!