Zapečená červená řepa s bramborem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
400 g brambory
100 g cibule
2 kelímky smetana ke šlehání
drcený kmín
1 lžička granulovaný česnek
mletý černý pepř
1,5 lžička provensálské bylinky
350 g vařená červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vařenou červenou řepu nakrájíme na půl kolečka silná asi 1/2 cm. Smetanu promícháme s granulovaným česnekem a provensálskými bylinkami

  2. Zapékací mísu vytřeme olejem a dno hustě poklademe plátky brambor, které osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a poklademe cibulí a následně červenou řepou. Vrstvy opakujeme a vše uzavřeme vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme bylinkami ochucenou smetanou a pečeme při 180 °C dorůžova

  3. Zapečenou červenou řepu s bramborem, cibulí, bylinkami a smetanou podáváme se zeleninovými saláty jako hlavní vegetariánský chod, nebo jako přílohu k minutkovým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!