Babiččina pucpajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 l voda
1 kostka masox
3 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky drcený kmín
podle chuti
1 stroužek česnek
sůl
čerstvá petrželka
těstíčko
0.5 lžíce olej
1 kostka vejce
3 lžíce mléko
vegeta
150 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si uděláme zlatavou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a metličkou šleháme. Přidáme masox, osolíme, přidáme kmín a povaříme.

  2. Ve větším hrnečku si rozšleháme vejce s mlékem, přidáme vegetu, olej, mouku a hladce rozmícháme. Z těstíčka nabíráme namočenou lžičkou nočky a házíme je do vařící polévky. Povaříme, až nočky (pucky) vyplavou na povrch.

  3. Do uvařené babiččiny pucpajdy dáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti dosolíme. Dědeček si do polévky přidal i prolisovaný stroužek česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!