Chilli con carne Chihuahua recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 ks česnek
sůl
1 ks cibule
3 ks kapie
drcený pepř
1 ks červená paprika
chilli koření
500 ml hovězí vývar
425 ml červené fazole
1 - 2 lžičky kukuřičná mouka
kajenský pepř
500 g mleté vepřové maso
2 ks červená chilli paprička
pikantní směs
750 g pšeničný bulgur středně hrubý

Postup přípravy receptu

  1. Na začátek si připravíme hovězí vývar. Otevřeme konzervu s červenými fazolemi, omyjeme je ve vodě a dáme do misky. Papriku omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kapii nakrájíme také na malé kousky. Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno

  2. Nakrájené kapie dáme do hrnce ohřát na olej, poté do oleje přidáme cibuli a česnek. Dále přidáme mleté vepřové maso a smažíme, dokud se nerozpadne na drobné kousky. Poté přidáváme červené fazole s paprikou

  3. Dále přilijeme hovězí vývar a přidáme malý kus pikantní směsi (mäspoma). Směs osolíme a opepříme, přidáváme kayenský pepř a chilli papričky. Vše mícháme a dusíme, dokud červené fazole nezměknou. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici

  4. Připravíme si vodu s moukou nebo solamylem a smícháme. Směs postupně přidáváme do chili con carne Chihuahua a vše necháme dusit, dokud nevydusíme do požadované konzistence, případně zahustíme moukou

  5. Ve druhém hrnci si připravíme pšeniční bulgur nebo rýži, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme asi 15 minut

  6. Chili con carne Chihuahua podáváme s pšeničným bulgurem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!