Chilli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
700 ml vývar
1 ks cibule
2 kostky hořká čokoláda
zakysaná smetana
1 plechovka červené fazole
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
2 plechovky loupaná rajčata
500 g mleté hovězí
1 hrst strouhaný ementál
1 špetka drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme, česnek naplátkujeme

  2. Na oleji zesklovatíme cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a vidličkou oddělujeme od sebe. Osolíme, opepříme. Když nám maso zešediví a začne se vypařovat voda, přidáme rajčata, fazole, chilli papričky, čokoládu a promíchame. Pak přidáme vývar, přiklopíme a na mírném plameni vaříme za občasného míchaní minimalně hodinu. Čím déle vaříme, tím je chilli lepší

  3. Chilli podáváme posypané sýrem, lžičkou zakysané smetany a ozdobené lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!