Babi Pan Gang recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
margarín
3 lžíce cukr krystal
1 lžička mletý zázvor
2 konzervy rajský protlak
1 lžička granulovaný česnek
mletý černý pepř
1 kg libové vepřové maso
2 lžičky sambal oelek (pálivá pasta z chilli papriček)
3 lžíce sójová omáčka indonéského typu
1 sklenice atjar zelenina (indonéská kyselá zelenina)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, pokrájíme na kousky a ochutíme je solí a pepřem. Margarín na pečení rozehřejeme, ale pozor, nesmí zhnědnout, přidáme pokrájené maso a necháme tak hodinu péct, až je maso měkké

  2. K upečenému masu přidáme cukr, sójovou omáčku, zázvor a rajský protlak. Pokud je třeba, přidáme trošku vody. Podle chuti přidáme i granulovaný česnek a sambal oelek. Nakonec k masu přidáme scezený atjar (indonéskou zeleninu). Vše lehce zamícháme

  3. Babi Pan Gang podáváme s bílou rýží nebo širokými nudlemi

  4. Tip: Místo vepřového masa můžeme použít i maso kuřecí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!