Vynikající babiččin boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
70 g celer
2 l voda
70 g mrkev
30 g petržel
1 dl kysaná smetana
mletý pepř
50 g hladká mouka
200 g hovězí maso
230 g hlávkové zelí
130 g červená řepa
200 g vepřový bok

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a přidáme ke skoro měkkému masu

  2. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a uděláme zlatou jíšku. Hotovou jíšku pomalu zaléváme horkou vodou za stálého míchání. Zředěnou jíšku bez cucků vlijeme do polévky. Vše vaříme 20 minut

  3. Červenou čepu nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, vaříme ještě 5 minut a odstavíme. Do boršče vmícháme smetanu nebo ji přidáváme až na talíři

  4. Vynikající babiččin boršč podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!