Jemná roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
4 ks vejce
2 lžíce kakao
1/2 l mléko
čokoláda
4 lžíce cukr krupice
4 lžíce hrubá mouka
4 lžíce vlažná voda
4 lžíce malinový džem
150 g Rama
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky našleháme v tuhý sníh a na chvíli odstavíme. Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec hrubou mouku promíchanou s kakaem. Do těsta pomalu vmícháme našlehaný sníh

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě 15 - 20 minut při 150 °C

  3. Po vyjmutí z trouby plech přikryjeme utěrkou a plát na ni překlopíme. Stočíme plát do utěrky i s papírem a necháme ho vychladnout

  4. Příprava krému: Před dopečením těsta si uvaříme podle návodu vanilkový pudink. Lze použít napůl vodu a mléko, pudink nesladíme. Po uvaření necháme pudink dobře vychladnout. V míse našleháme tuk s cukrem, po lžících přidáváme studený pudink. Lze přidat lžíci rumu nebo vaječného koňaku

  5. Vychladlé těsto na roládu rozbalíme. Plát ponecháme na utěrce a opatrně sundáme papír. Plát těsta potřeme džemem, poté hotovým krémem a část krému si necháme na potření rolády

  6. Stočíme potřený plát do rolády a přendáme z utěrky na servírovací tác. Jemnou roládu potřeme zbývajícím krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Před servírováním uložíme jemnou roládu v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!