Jemná pomazánka z uzené makrely recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
100 g lučina
2 ks kyselá okurka
2 ks jarní cibulka
vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 ks uzená makrela
4 lžíce lehká majonéza
červená sterilovaná paprika
tvrdý sýr (Madeland)

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou makrelu zbavíme kostí, obereme libové maso a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Sterilovanou červenou papriku necháme okapat a nakrájíme na proužky. Sýr nakrájíme na tenké kostičky

  2. Rozmícháme lučinu s měkkým máslem, přidáme maso z uzené makrely, cibulku a nakrájené okurky. Vše spojíme majonézou a ochutíme pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny rozležet

  3. Pomazánku mažeme na kolečka rohlíků, zdobíme plátkem sýru a červenou paprikou. Chlebíčky s pomazánkou z uzené makrely chutnají výborně s plátkem vejce uvařeným natvrdo, sýrem a sterilovanou paprikou

  4. Takto připravené jednohubky nebo chlebíčky podáváme při oslavách k vínu a jiným nápojům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!