Jemná pomazánka z uzené makrely recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 100 g lučina 2 ks kyselá okurka 2 ks jarní cibulka vejce natvrdo mletý černý pepř 1 ks uzená makrela 4 lžíce lehká majonéza červená sterilovaná paprika tvrdý sýr (Madeland)
Postup Jemná pomazánka z uzené makrely
Postup přípravy receptu
-
Uzenou makrelu zbavíme kostí, obereme libové maso a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Sterilovanou červenou papriku necháme okapat a nakrájíme na proužky. Sýr nakrájíme na tenké kostičky
Rozmícháme lučinu s měkkým máslem, přidáme maso z uzené makrely, cibulku a nakrájené okurky. Vše spojíme majonézou a ochutíme pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny rozležet
Pomazánku mažeme na kolečka rohlíků, zdobíme plátkem sýru a červenou paprikou. Chlebíčky s pomazánkou z uzené makrely chutnají výborně s plátkem vejce uvařeným natvrdo, sýrem a sterilovanou paprikou
Takto připravené jednohubky nebo chlebíčky podáváme při oslavách k vínu a jiným nápojům.