Zvěřinový vývar s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 g sůl
75 g tuk
60 g cibule
1 l voda
50 g žampiony
0 g nové koření
0 g divoké koření
10 g petrželová nať
0 g celý pepř
80 g kořenová zelenina
380 g srnčí nebo dančí maso s kostí
příloha
5 g sůl
1 ks vejce
15 g máslo
50 ml mléko
15 g cibule
75 g žemle
25 g žampiony
0 g mletý pepř
10 g hladká mouka
125 g srnčí nebo dančí maso s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Pečlivě opláchnuté přední maso ze zvěřiny vykostíme. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, spolu s masem osmahneme na tuku, přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a zvolna vaříme, až je maso měkké. Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vývar přecedíme hustým cedníkem. Před podáváním zvěřinový vývar dochutíme podle potřeby solí a převaříme.

  2. Připravíme si knedlíčky. Pečlivě opláchnuté přední maso ze zvěřiny vykostíme (kosti použijeme při přípravě vývaru), jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem, přidáme vejce, prosátou mouku, žampiony (opláchnuté, jemně rozsekané a podušené s jemně nakrájenou cibulí na másle), směs mírně osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Z hotové směsi (hmoty) tvarujeme knedlíčky - 3 na 1 porci a uvaříme je v části zvěřinového vývaru. Uvařené knedlíčky společně s nakrájeným masem a žampiony mírně zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.

  3. Očištěné a opláchnuté žampiony nakrájíme na jemnější plátky, krátce podusíme na tuku a přidáme je ke knedlíčkům a nakrájenému masu. Propláchnutou, jemně rozsekanou nať nebo pažitku vkládáme do polévky (zvěřinového vývaru) až při výdeji společně s nakrájeným masem, uvařenými knedlíčky a žampiony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!