Včelí úly recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

80 g máslo
100 g máslo
4 lžíce rum
2 lžíce rum
3 lžíce kakao
1 ks žloutek
2 lžíce voda
1 balíček piškoty
180 g cukr moučka
80 g cukr moučka
1 lžíce kondenzované mléko
200 g mleté piškoty
cukr moučka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty umeleme. Smícháme je se zbylými surovinami na těsto a vypracujeme hladkou hmotu. Základ na včelí úly dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice

  2. Potom vyválíme váleček, rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kuličky. Ty vmačkáváme do cukrem vysypaných formiček a vyklepneme

  3. Z kondenzovaného mléka, cukru, rumu a žloutku vyšleháme krém, kterým naplníme úly a přiklopíme na piškot

  4. Včelí úly skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!