Včelí úly recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 80 g máslo 100 g máslo 4 lžíce rum 2 lžíce rum 3 lžíce kakao 1 ks žloutek 2 lžíce voda 1 balíček piškoty 180 g cukr moučka 80 g cukr moučka 1 lžíce kondenzované mléko 200 g mleté piškoty cukr moučka na vysypání
Postup Včelí úly
Postup přípravy receptu
-
Piškoty umeleme. Smícháme je se zbylými surovinami na těsto a vypracujeme hladkou hmotu. Základ na včelí úly dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice
Potom vyválíme váleček, rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kuličky. Ty vmačkáváme do cukrem vysypaných formiček a vyklepneme
Z kondenzovaného mléka, cukru, rumu a žloutku vyšleháme krém, kterým naplníme úly a přiklopíme na piškot
Včelí úly skladujeme v chladu.