Variace na plzeňský vošouch recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 6 stroužků česnek olej 1 lžička sůl 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka 50 g šunka 1 lžička majoránka 4 - 5 lžic hladká mouka 4 ks velké brambory 50 g čabajka
Postup Variace na plzeňský vošouch
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno do mísy. Vytlačíme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, majoránku, propasírovaný česnek a sůl. Zamícháme, přidáme strouhanku a opět promícháme. Přidáme najemno namletou šunku a nasekanou čabajku. Promícháme a přisypeme mouku. Těsto nesmí být tuhé, ale ani příliš řídké
Lžící nabíráme těsto a klademe do oleje na rozehřáté pánvi. Pečeme z obou stran dozlatova
Placky ala plzeňský vošouch vyjmeme a dáme okapat na ubrousek. Ihned podáváme.