Variace na plzeňský vošouch recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 6 stroužků česnek
olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
50 g šunka
1 lžička majoránka
4 - 5 lžic hladká mouka
4 ks velké brambory
50 g čabajka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno do mísy. Vytlačíme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, majoránku, propasírovaný česnek a sůl. Zamícháme, přidáme strouhanku a opět promícháme. Přidáme najemno namletou šunku a nasekanou čabajku. Promícháme a přisypeme mouku. Těsto nesmí být tuhé, ale ani příliš řídké

  2. Lžící nabíráme těsto a klademe do oleje na rozehřáté pánvi. Pečeme z obou stran dozlatova

  3. Placky ala plzeňský vošouch vyjmeme a dáme okapat na ubrousek. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!