Zimní rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 kostka zeleninový bujon
1 plechovka rajský protlak (malý)
1 lžíce sušená zelenina
podle chuti
cukr
sůl
1 hrst polévkové těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Sušenou zeleninu na 15 minut namočíme ve studené vodě. Potom ji spolu s kostkou masoxu uvaříme doměkka. Pak zeleninu vyjmeme a vývar scedíme.

  2. Zvlášť si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a následně je scedíme.

  3. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře povaříme. Pak přidáme protlak, sůl, cukr a krátce povaříme.

  4. Před podáváním přidáme do zimní rajčatové polévky uvařené těstoviny. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!