Drůbeží játra Monte Negro recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 dl olej sůl 1 ks cibule rozmarýn 2 ks bobkový list 2 dl červené víno 150 g anglická slanina 500 g drůbeží játra mletý černý pepř
Postup Drůbeží játra Monte Negro
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Játra očistíme a potřeme olejem
V pánvi nebo hrnci vhodném to trouby rozehřejeme jen lžíci másla. Přidáme játra, osmahneme je a vsypeme cibuli s česnekem. Společně 5 minut restujeme. Pak přidáme víno a koření, směs zakryjeme plátky anglické slaniny a dáme asi na 5 minut zapéct do trouby rozehřáté na 220 °C
Hotová měkká drůbeží játra Monte Negro vyjmeme z trouby, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.