Drůbeží játra Monte Negro recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 dl olej
sůl
1 ks cibule
rozmarýn
2 ks bobkový list
2 dl červené víno
150 g anglická slanina
500 g drůbeží játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Játra očistíme a potřeme olejem

  2. V pánvi nebo hrnci vhodném to trouby rozehřejeme jen lžíci másla. Přidáme játra, osmahneme je a vsypeme cibuli s česnekem. Společně 5 minut restujeme. Pak přidáme víno a koření, směs zakryjeme plátky anglické slaniny a dáme asi na 5 minut zapéct do trouby rozehřáté na 220 °C

  3. Hotová měkká drůbeží játra Monte Negro vyjmeme z trouby, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!