Drůbeží játra z pečícího sáčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks středně velká cibule
1 ks červená paprika
500 g drůbeží játra
chilli (mlýnek)
200 ml nepasterizované pivo
česnek (mlýnek)
pepř (mlýnek)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme stopky i zrníček a nakrájíme na kostičky. Drůbeží játra propláchneme a na ubrousku necháme oschnout

  2. Do sáčku nasypeme játra, cibuli i papriku a promícháme. Osolíme a přidáme koření (používám koření z mlýnků a podle chuti dávám 3x otočení pepř, 6x chilli a 9x česnek), znovu promícháme a vše pak zalijeme pivem. Podle návodu sáček uzavřeme, dáme na plech a nahoře jednou propíchneme

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Pokud chceme mít více šťávy, musíme dát i více piva. Po upečení sáček na plechu vyndáme a opatrně, abychom se nespálili, jej nahoře rozstřihneme a vypustíme horkou páru

  4. Jako přílohu k drůbežím játrům z pečícího sáčku doporučuji vařenou či dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!