Drůbeží játra z pečícího sáčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks středně velká cibule 1 ks červená paprika 500 g drůbeží játra chilli (mlýnek) 200 ml nepasterizované pivo česnek (mlýnek) pepř (mlýnek)
Postup Drůbeží játra z pečícího sáčku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme stopky i zrníček a nakrájíme na kostičky. Drůbeží játra propláchneme a na ubrousku necháme oschnout
Do sáčku nasypeme játra, cibuli i papriku a promícháme. Osolíme a přidáme koření (používám koření z mlýnků a podle chuti dávám 3x otočení pepř, 6x chilli a 9x česnek), znovu promícháme a vše pak zalijeme pivem. Podle návodu sáček uzavřeme, dáme na plech a nahoře jednou propíchneme
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Pokud chceme mít více šťávy, musíme dát i více piva. Po upečení sáček na plechu vyndáme a opatrně, abychom se nespálili, jej nahoře rozstřihneme a vypustíme horkou páru
Jako přílohu k drůbežím játrům z pečícího sáčku doporučuji vařenou či dušenou rýži.