Zelný chlebíček recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

150 g slanina
80 ml olej
3 ks vejce
150 ml mléko
150 g hladká mouka
1 balení sušené droždí
150 g kysané zelí
200 g sýr gouda
2 lžičky bylinkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Máslem vymažeme formu na chlebíček a dáme rozehřát troubu na 175 °C

  2. V misce si metličkou rozšleháme vajíčka, přidáme i mléko, olej, mouku se sušeným droždím (pro jistotu přidáme pár zrnek cukru), nakrájený sýr, kysané zelí (lze vynechat), opečenou slaninu na kostky (lze vyměnit za uzené maso či šunku) a bylinkové koření

  3. Vše dobře promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, až je povrch dozlatova

  4. Zelný chlebíček lze i různě upravovat, k sýru můžeme přidat například rajčata, olivy, zelené bylinky atd

  5. Slaný zelný chlebíček podáváme nakrájený na plátky, hodí se na svačinu nebo jako příloha k salátu či polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!