Brambory s kapustičkami a uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
600 g brambory
1 ks cibule
2 ks párek
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 lžičky hladká mouka
400 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 lžíce kořenící směs Horalka
drcený kmím
1 hrst hladkolisttá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, přidáme koření Horalka, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Brambory uvaříme doměkka, poté je scedíme a vývar uchováme pro další přípravu pokrmu. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrájíme na půlky a oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Párky nakrájíme na plátky

  2. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor. Tento základ vaříme zvolna asi 20 minut. V polovině vaření přidáme kapustičky, drcený kmín a podle chuti sůl a mletý černý pepř. K měkkým kapustičkám přidáme uvařené brambory a kousky párků. Směs prohřejeme a dochutíme jemně nasekanou petrželkou

  3. Hustou bramborovou směs s kapustičkami a uzeninou rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!