Zelnice se sušenými houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks klobása
2 hrstě sušené houby
500 g kysané zelí
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
1 ks feferonka
pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej nebo sádlo
vařené brambory
hotová bílá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí dáme vařit,vedle si uvaříme na kostičky nakrájené brambory.

  2. Když je zelí měkké, zpěníme 1 nasekanou cibulku, zaprášíme moukou a vlijeme zelí i s vodou. Přidáme uvařené brambory a zeleninový bujon. Popřípadě dochutíme solí.

  3. Do hotové polévky přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a cibulku připravenou na sádle či oleji. Po dohotovení přidáme 2 hrsti sušených hub, které dají polévce vynikající aroma. Pro gurmány přidáme 1feferonku. Ještě krátce povaříme, aby houby změkly.

  4. Pokud je zelnice se sušenými houbami moc řídká, zahustíme hotovou bílou jíškou.

  5. Při vynechání klobásy a použití sádla je polévka vhodná i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!