Zelňačka s uzeným kolenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
200 g brambory
50 g cibule
50 ml smetana
1 snítka kmín
1 g sádlo
2 lístky bobkový list
3 ks nové koření
50 g hladká mouka
4 ks celý pepř
10 g mletá sladká paprika
300 g kysané zelí
1 kostka zeleninový bujon
1 střik polévkové koření
400 g uzené koleno

Postup přípravy receptu

  1. Koleno uvaříme doměkka. Měkké koleno vyjmeme.

  2. Do vývaru dáme pokrájené zelí, bobkový list, nové koření, kmín a osolíme, pak přidáme brambory a vaříme doměkka. Zelňačku ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem, polévkovým kořením a kostkou zeleninového bujonu.

  3. Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, mouku, sundáme ze sporáku a vmícháme sladkou papriku. Jíšku vmícháme do vařící polévky a promícháme metličkou, ještě chvíli povaříme.

  4. Nakonec do zelňačky vložíme zpět maso z uzeného kolena nakrájené na kostky a zjemníme smetanou.

  5. Zelňačku s uzeným kolenem podáváme s pečivem nebo bez.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!