Zelňačka s uzeným kolenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžičky sůl 200 g brambory 50 g cibule 50 ml smetana 1 snítka kmín 1 g sádlo 2 lístky bobkový list 3 ks nové koření 50 g hladká mouka 4 ks celý pepř 10 g mletá sladká paprika 300 g kysané zelí 1 kostka zeleninový bujon 1 střik polévkové koření 400 g uzené koleno
Postup Zelňačka s uzeným kolenem recept
Postup přípravy receptu
-
Koleno uvaříme doměkka. Měkké koleno vyjmeme.
Do vývaru dáme pokrájené zelí, bobkový list, nové koření, kmín a osolíme, pak přidáme brambory a vaříme doměkka. Zelňačku ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem, polévkovým kořením a kostkou zeleninového bujonu.
Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, mouku, sundáme ze sporáku a vmícháme sladkou papriku. Jíšku vmícháme do vařící polévky a promícháme metličkou, ještě chvíli povaříme.
Nakonec do zelňačky vložíme zpět maso z uzeného kolena nakrájené na kostky a zjemníme smetanou.
Zelňačku s uzeným kolenem podáváme s pečivem nebo bez.